Bitcoin

Bitcoin valt voor de eerste keer in weken onder $11K

Bitcoin heeft weer een vervelende val gemaakt. Op het moment van schrijven is ’s werelds nummer één cryptocentrische valuta per marktkapitalisatie in het bereik van $10.000 gezakt. Het wordt momenteel verhandeld op ongeveer $10.800 en is voor het eerst in enkele weken tijd onder $11K gezakt.

Bitcoin daalt snel

Het blijkt dat de Amerikaanse dollar zich begint te herstellen. Na maanden van lijden als gevolg van de groeiende coronaviruspandemie, begint de nationale fiatvaluta van Amerika en verschillende andere landen nieuwe veerkracht te tonen en zijn plaats op de financiële ladder terug te winnen. Hoewel dit zeker goed is voor het Westen, zal bitcoin zeker lijden wanneer de Amerikaanse dollar zich in een toppositie bevindt.

Tot nu toe werd aangenomen dat de Amerikaanse dollar kwetsbaar zou zijn voor inflatie en andere zware economische omstandigheden. Daarom zagen velen bitcoins als typische „veilige haven“ activa. Iets dat potentieel iemands rijkdom zou kunnen afdekken in tijden van onrust en hun geld veilig zou kunnen houden voor harde monetaire omstandigheden.

Voor het grootste deel heeft de bitcoin de laatste tijd niet echt gefaald. Het is veerkrachtig en sterk gebleven en is in de afgelopen twee maanden zelfs een paar keer in het $12.000 bereik gekomen. Helaas hebben deze sprongen nooit echt stand gehouden, want $12K is een te sterk weerstandsniveau gebleken voor de primaire vorm van digitaal geld in de wereld, en met zijn laatste hop voorbij $12K heeft bitcoin zich nog steeds te vluchtig en zwak getoond om het momentum te ondersteunen dat komt met het oversteken van de drempel, zoals op dit moment, bitcoin is meer dan $1.000 onder dit niveau gezakt.

Bovendien is het duidelijk dat de correlatie tussen aandelen en bitcoin is verzwakt of niet meer aanwezig is op het moment van de pers, aangezien de aandelenmarkt vanaf de laatste tijd is gestegen terwijl de bitcoin verder daalt.

Zijn er nog meer dia’s in de nabije toekomst?

Wat betekent dit dan voor de digitale munt in de komende weken? Hoewel het waarschijnlijk nog te vroeg is om aan te nemen dat de cryptocurrency zich zou moeten schrap zetten voor een plotselinge crash, beweren sommige analisten dat er nog meer correcties kunnen optreden voordat het beter gaat met BTC. Mike Novogratz van Galaxy Investment Partners legde in een recent interview uit dat de activa nog niet moeten worden uitgeknipt:

We zijn de Rubicon overgestoken. Bitcoin gaat niet weg, het Ethereum project gaat niet weg, het heeft een kritische massa en je gaat innovatie blijven zien na innovatie.

Al met al is dit de grootste daling van de Bitcoin in de afgelopen 30 dagen. Veel traders hadden nooit gedacht dat de bitcoin onder de $11.000 zou zakken, want ondanks de problemen met het $12.000 weerstandsniveau in de afgelopen weken, was het altijd gelukt om een deel van het momentum te herwinnen en hier en daar slechts een paar honderd dollar te laten vallen in plaats van $1.000 of meer. Het huidige scenario opent bitcoin tot enkele zware prijsveranderingen, en het is moeilijk om te weten hoeveel verder het actief zal dalen voordat de prijs tekenen van verbetering begint te vertonen.