Ripple revurderer USAs utgang, planer om å overvåke forskrifter under Biden Admin

Ripple sier at det holder pulveret tørt når det gjelder rapporter om selskapets plan om å forlate USA blant ugunstige regler. Blockchain-firmaet og majoritetsinnehaveren av XRP-kryptovalutaen fortsetter å være i sentrum for juridiske tvister om hvorvidt distribusjonen av kryptoen utgjør salg av ulisensierte verdipapirer.

Ripple Adopting ‚Wait and See‘ tilnærming til sine amerikanske avgangsplaner

I et intervju med CNNs Julia Chatterley, bemerket Ripple-sjef Brad Garlinghouse at selskapet venter på å se hvilke endringer den innkommende Biden-administrasjonen vil gjøre med hensyn til kryptovilkår før de bestemmer seg for å flytte ut av USA. Som tidligere rapportert av BTCManager har Ripple visstnok blitt frustrert over det regulatoriske klimaet i landet og mullret et trekk utenlands med Japan og Singapore som sannsynlig omplasseringskandidater.

I en kommentar til saken bemerket Ripple-sjefen at han håper den innkommende Biden-administrasjonen vil levere politiske endringer som gir mer klarhet i amerikanske kryptovilkår. Ifølge Garlinghouse er det allerede indikasjoner på at klimaendringsledelse utgjør en stor del av fremtidige krypto- og økonomireguleringer.

Tilbake i november forutsa Ripple-sjefen at Bitcoin (BTC) holdingselskaper vil komme under økt kontroll fra Biden-administrasjonen på grunn av bekymringer for styring av klimaendringer. Regulatorer i Storbritannia arbeider også med større vekt på grønn økonomi, selv når landet navigerer i begynnelsen av tiden etter Brexit. Som en del av sitt engasjement for grønn økonomi lanserte Ripple i oktober en fornybar energibasert betalingsløsning kalt EW Zero.

Foreløpig er Garlinghouse fortsatt en stor kritiker av det nåværende amerikanske kryptoregulerende klimaet. Som en del av intervjuet avslørte Ripple honcho at rundt 95% av selskapets kunder er basert i utlandet. I følge Garlinghouse er den begrensende og forvirrende karakteren av amerikanske kryptokurrencybestemmelser kvelende for videre deltakelse fra potensielle investorer.

Ripple-sjefen la til at den nåværende situasjonen setter amerikanske krypto- og blockchain-selskaper i en ulempe når det gjelder å konkurrere med internasjonale selskaper. Garlinghouse hentydet til Kinas kontroll over 65% av den globale Bitcoin-hash-distribusjonen som et av nedfallene fra restriktive amerikanske lover.

Garlinghouse er en av mange amerikanske crypto-interessenter for å ha dette synet, da noen børser til og med har blitt tvunget til å geofence spesifikke tokens for å forhindre at det løper med verdipapirregler i landet.